Trendig

Hur mycket tjanar en marknadsassistent?

Hur mycket tjänar en marknadsassistent?

Marknadslönen 2022 för marknadsassistenter ligger mellan 30 000 och 37 000 kronor per månad. Arbetar med sammanställning av marknads- och sortimentsanalyser, planering av säljcykler, framtagning av extern marknadsdata samt insamling av uppgifter från kunder och deras behov på marknaden.

Vad gör en försäljningsassistent?

Bevakar och bereder marknads- och försäljningsärenden. Sköter administration för marknads- och försäljningsaktiviteter. Kontrollerar och redigerar texter. Bokar utrymme för annonser och kampanjer samt kontrollerar införande med avseende på tidpunkt, innehåll, plats, storlek och form.

Vad krävs för att jobba med marknadsföring?

Ofta kombineras högskoleutbildning i ekonomi, samhällsvetenskap eller teknik med marknadsföring och reklam. Att ha praktisk erfarenhet från försäljning och journalistik är värdefullt. Ofta är en teknisk utbildning, branschkunskap, kunskaper om informationsteknik och språkkunskaper bra meriter.

Hur blir man marknadsassistent?

Så blir du marknadsassistent Som marknadsassistent bör man minst ha gymnasieutbildning, ett bra val är till exempel Ekonomiprogrammet. De flesta arbetsplatser kräver även en högskoleutbildning i till exempel Marknadsföring, Ekonomi eller Medie- och kommunikationsvetenskap.

Vad tjänar en marknadsstrateg?

47 400 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad är en marknadsassistent?

Som marknadsassistent har du kontakt med allt från kunder, leverantörer till andra avdelningar om du är på en större arbetsplats. Marknadsassistent är en benämning som egentligen täcker yrken med flera olika inriktningar. Gemensamt för dem alla är att du jobbar med marknadsföring på företag och organisationer.

Vilka jobb finns inom marknadsföring?

Många marknadsförare arbetar på informations- eller marknadsavdelningar på företag, myndigheter, kommuner och organisationer. Ofta arbetar man i projekt där en kampanj för en vara eller tjänst har en budget och tidsramar som ska hållas.

Vem passar som marknadsförare?

Resultatet är dem hetaste kompetenserna som arbetsgivarna eftertraktar just nu. I år toppas listen av: driftighet, social kompetens och kunnighet i sociala medier. Att kunskaper inom InDesign, Photoshop, sociala medier och sökmotoroptimering är hett eftertraktat förvånar kanske inte många i dagens digitala värld.

Vad gör man som marknadsassistent?

Hur mycket tjänar en copywriter?

Marknadslönen för copywriter ligger 2022 mellan 34 000 och 46 000 kronor per månad. Arbetar med idéer och texter i reklam och informationsmaterial. Gör research, samlar in bakgrundsmaterial och fakta. Tar fram det viktigaste i materialet som blir stommen i textidén och texten.

Share this post