Trendig

Hur mycket tjanar en Skidskolelarare?

Hur mycket tjänar en Skidskolelärare?

32 600 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad gör en skidlärare?

Som skidlärare är du mycket ute i den friska luften och du kan ofta se stor utveckling hos dina skidelever på bara några få dagar, vilket många skidlärare tycker är mycket givande. Oftast arbetar skidläraren när backen har öppet, men förberedande arbete och efterarbete kan man behöva utföra utanför de tiderna.

Hur mycket tjänar en Liftvärd?

32 600 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad krävs för att bli skidlärare?

Under utbildningsveckan skriver deltagarna ett teoriprov där godkänt resultat krävs. Efter genomförd och godkänd utbildning kan du söka jobb som skidlärare. Kursmål: Teknik, analys, metodik, pedagogik, mekanik, kommunikation och ledarskap för grundnivå, barns utveckling. Teori 19 timmar, praktik 45,5 timmar.

Hur är det att jobba som skidlärare?

Hur blir man skidlärare SkiStar?

SkiStar Sälen – Mer info – Senaste nytt Det första steget i skidlärarutbildningen ger dig grunderna och verktygen för att arbeta med barn, ungdomar och vuxna på grundnivå. Under utbildningens sju dagar varvar vi skidåkning med teori, vilket innebär att du kommer vistas i både skidbacken och lektionssalen. …

Är det kul att Säsonga?

Att få se världen, kombinera jobb med nöje eller bara få lite omväxling i vardagen är bara några av de saker som lockar med att säsongsarbeta. Jesper Petersson, Monica Westberg och Emelie Persson håller alla med om en sak – det är riktigt roligt.

Hur är det att jobba på SkiStar?

Stimulerande och utmanande företag i idealmiljö Olika och varierande uppgifter och ansvar har givit mig väldigt varierande arbetsdagar inom SkiStar. Jobbet förutsätter ett extrovert agerande och gynnas av ambitionen att alltid överträffa förväntningarna hos gäster, kunder och partners.

Share this post