Trendig

Nar gar min handledarutbildning ut?

När går min handledarutbildning ut?

Ett handledarbevis gäller i fem år så länge körkortet inte blir återkallat. Du måste sen göra en ny ansökan och bli godkänd på nytt, om du vill fortsätta att vara handledare.

Har jag giltig handledarutbildning?

Introduktionsutbildningen är giltig i fem år. Man kan inte bli godkänd som handledare om körkortet har varit återkallat någon gång under de tre senaste åren på grund av grova brott, opålitlighet i nykterhetshänseende eller rattfylleri.

Har jag Handledarbevis?

Om du vill beställa en kopia av ditt handledarbevis eller om du undrar om ditt bevis fortfarande gäller, kan du ringa vår kundtjänst för körkort på 0771-81 81 81.

Måste man göra om Handledarkurs igen?

Handledarkursen är giltig i 5 år. Ex: Har du som handledare gått kursen inom 5 år när du ansöker om handledarskap så behöver du inte gå den igen med nästa elev. Eller om du är elev, så är kursen giltig i 5 år för privat övningskörning. Sen måste du gå den igen.

Kan man gå Handledarkurs online?

Vill du övningsköra privat så behöver du gå en handledarutbildning där du som elev och handledare måste gå. Kursen är på cirka 3 timmar. Tillståndet gäller i 5 år. Handledarutbildning/introduktionskursen går att boka via oss, vi har både på plats och på distans.

Hur länge är Handledarkursen giltig?

Ditt körkortstillstånd gäller i fem år När din ansökan om körkortstillstånd godkänts är det giltigt i fem år. Ditt körkortstillstånd ska vara giltigt så länge du vill övningsköra, men du måste också ha ett körkortstillstånd när du ska utföra ditt förarprov.

Får man köra utan Handledarbevis?

För att som handledare få övningsköra med en elev krävs att handledarbeviset finns med i bilen (4 kap 9 § andra stycket körkortsförordningen). Detta innebär att om du inte har tillståndet tillgängligt får du inte lov att övningsköra med din elev.

Måste man ha Körkortstillståndet med sig i bilen?

Det finns ingen lag som säger att man måste ha med sig sitt körkortstillstånd i bilen när man övningskör men min rekommendation är ändå att ha ett fysiskt papper i bilen för situationer där man till exempel skulle bli stoppad av polisen.

Hur lång tid tar det att bli godkänd som handledare?

Att ansöka om och få ett handledartillstånd från Transportstyrelsen kostar ingenting, och är din ansökan komplett brukar det inte ta mer än en vecka innan du har ditt åtråvärda och obligatoriska intyg i handen. För övningskörning med bil och lätt lastbil krävs att du går en introduktionsutbildning.

Hur lägger man upp övningskörning?

Övningsköra privat

  1. Ansök om körkortstillstånd. Eleven ska ha fyllt 16 år för att få tillståndet. Det är sen giltigt i 5 år.
  2. Ansök om handledarskap. Handledaren ska ansöka om tillstånd, vara minst 24 år och haft körkort i 5 år.
  3. Gå introduktionsutbildning. Både handledare och elev måste gå denna kurs hos en körskola.

Måste man gå Handledarkurs flera gånger?

Om jag ska handleda två personer ska man gå kursen två gånger? Nej. Det räcker att gå en gång. Kursen är giltig under 5 års tid.

Share this post