Trendig

Vad kan man jobba med som gymnasieekonom?

Vad kan man jobba med som gymnasieekonom?

Som Diplomerad Gymnasieekonom har du möjlighet att söka jobb som ekonomiassistent, bokföringsassist- ent, kundansvarig osv. Kanske får du möjlighet att utvecklas inom ett företag med hjälp av olika internut- bildningar.

Hur mycket tjänar en gymnasieekonom?

Ingångslönen ligger på ca 23 000 kr/månad som utbildad gymnasieekonom, en högskoleekonom har en län på ca 28 000 kr/månad. Med specialisering och gedigen erfarenhet kan lönen ligga upp mot 35 000 kr/månad.

Vad kan man jobba som efter Ekonomiprogrammet?

området ekonomi, juridik, samhällsvetenskap och språk. Några av de yrken du kan plugga vidare till efter Ekonomiprogrammet är jurist, marknadsförare, inköpare, ekonom, revisor eller redovisningskonsult.

Vad krävs för att bli gymnasieekonom?

Vad krävs för diplomering?

  • visat att hon/han har affärs-, digital-, språklig- och kommunikativ kompetens;
  • genomgått en utbildning som innehåller moment som utvecklar social kompetens.
  • läst minst 600 poäng ekonomiska ämnen varav minst 400 poäng i kurserna företagsekonomi.

Vad krävs för att bli Diplomerad Gymnasieekonom?

För att utbilda dig till Diplomerad Gymnasieekonom behöver du gå gymnasieskolans inriktning Ekonomi inom Ekonomiprogrammet. Motsvarande utbildning för vuxna kan finnas inom Komvux. Du behöver även nå kraven för certifiering, varav ett är att du behöver läsa 600 poäng ekonomiska ämnen, varav 400 poäng företagsekonomi.

Vad innebär Diplomerad Gymnasieekonom?

En Diplomerad Gymnasieekonom har gått ett ekonomiprogram som godkänts av certifieringsorganet för Diplomerad Gymnasieekonom och: visat att hon/han har affärs-, digital-, språklig- och kommunikativ kompetens; genomgått en utbildning som innehåller moment som utvecklar social kompetens.

Share this post