Allmänning

Hur lang tid tar en Hoftleds operation?

Hur lång tid tar en Höftleds operation?

Narkosläkaren kommer se till att inte patienten upplever något obehag under operationen. Operationen tar cirka 90 minuter. Efter operation ligger du några timmar på uppvakningsavdelning där du också förväntas komma upp och stå, rehabilitering startar redan där.

Vad kostar en höftledsoperation på Sofiahemmet?

Vad kostar en operation – fall för fall En höftledsoperation kostar i regel 70 000 kr. En brock-operation kostar i regel 65 000 kr. En knäoperation kostar i regel 100 000 kr.

Hur länge har man smärta efter höftoperation?

Du kan räkna med att den smärta och värk som fanns före operationen försvinner eller minskar kraftigt redan efter några dagar. Däremot är det vanligt att en viss stelhet kan finnas kvar under en tid. Du behöver träna mycket efter operationen för att få tillbaka styrkan i musklerna och öva upp en bra gångteknik.

Vad kan man göra efter en höftledsoperation?

Rehabilitering efter höftledsoperation Man kan börja belasta benet genom att stå och gå i princip direkt efter ingreppet. Detta görs först med hjälp av ett gåbord och sedan med hjälp av kryckor. Därefter kan man få hjälp av en fysioterapeut att välja ut anpassade övningar för rehabiliteringen.

Kan man operera höften privat?

Specialistmottagning för höft- och knäkirurgi Har du en privat sjukvårdsförsäkring kontaktar du ditt försäkringsbolag som bokar tid hos oss. Om du inte har en privat sjukvårdsförsäkring och vill betala själv, kontaktar du oss på mottagningen för mer information.

Hur känns det efter en höftledsoperation?

I ett fåtal fall behöver man göra en omoperation för att stabilisera höften. Om det skulle uppstå en värmeökning samt rodnad och smärta över operationsområdet och/eller om du får feber (utan förkylningssymtom eller liknande) någon vecka efter operationen, kan detta vara tecken på infektion.

Share this post