Blogga

Vad kravs for att jobba som skidlarare?

Vad krävs för att jobba som skidlärare?

Under utbildningsveckan skriver deltagarna ett teoriprov där godkänt resultat krävs. Efter genomförd och godkänd utbildning kan du söka jobb som skidlärare. Kursmål: Teknik, analys, metodik, pedagogik, mekanik, kommunikation och ledarskap för grundnivå, barns utveckling. Teori 19 timmar, praktik 45,5 timmar.

Vad tjänar man på Skistar?

Skistar har kollektivavtal med Hotell- och restaurangfacket, med ett särskilt turismsupplement. Det ger en lägstalön på ungefär 19 000 kronor i månaden.

Hur gammal måste man vara för att jobba som skidlärare?

I stort sett vem som helst har möjlighet att bli skidlärare. En del utbildningar har dock vissa krav på förkunskaper innan utbildningsstart. Börja studera till skidlärare kan man numera göra redan på gymnasiet, dock vill de flesta arbetsgivare att man är 18 år eller äldre vid anställning.

Hur är det att Säsonga i Vemdalen?

Sommartid är det fjällvandring, fiske, golf, fjällridning, paddling, cykling och roliga evenemang som erbjuds. Området har som mål att bli en konkurrenskraftig året-runt-destination. Vår strävan är att erbjuda genuina fjällupplevelser med personliga möten i en familjär atmosfär.

Hur bor man när man Säsongar?

12 tips till blivande säsongare

  • Välj skidort utifrån vad det är du söker efter.
  • Se till att ha sparat pengar nog för ett drägligt liv i minst tre månader, eller ha ett jobb fixat redan när du åker ner.
  • Planera att vara borta hela säsongen, alltså början av december till någon gång i april.

Hur är det att Säsonga i Sälen?

Att jobba i Sälen för Skistar inne på Experium är lite av en dröm! Arbetsdagarna är roliga med mycket härligt folk och man bemöts av glada och förväntansfulla gäster var dag! Under mitt arbete har man lärt sig en hel del saker då jag har tre arbetsområden på Experium; Wayne’s Coffée, poolbaren och Svenska Bio.

Share this post