Frågor

Hur raknar man ut golfhandikapp?

Hur räknar man ut golfhandikapp?

Dina åtta bästa rundor som du registrerar i Min Golf räknas automatiskt om till ett handicapresultat, exempelvis 23,4, och summeras. Därefter divideras de med åtta vilket ger din exakta handicap. Värt att notera är att definitionen handicapresultat inte ska förväxlas med exakt handicap.

Vilket HCP börjar man på?

När man börjar med golf strävar man först och främst efter att få grönt kort. Därefter vill man uppnå officiell handicap, 36,0. Officiell handicap kan vara ett krav för att få spela på vissa banor och för att delta tävlingar.

Vad krävs för HCP 36?

Ta dig ner till hcp 36. När man precis har klarat sitt gröna kort efter att ha gått en grönt kort utbildning så börjar man på hcp 54. Ett stort mål många sätter upp är att nå till hcp 36. Detta då det finns en del golfklubbar och banor som har detta som hcp-gräns för att komma ut och spela.

Grundregeln i världshandicapsystemet är att din exakta handicap är genomsnittet av de åtta bästa handicapresultaten av dina tjugo senast registrerade ronder. En siffra med ett decimaltal. Har du färre än 20 ronder registrerade beräknas snittet på färre ronder, enligt en särskild beräkningstabell (läs mer här).

Hur räknar man poäng i golf som nybörjare?

för att få 2 poäng. 6 slag är ditt netto-par, ditt idealresultat, på det hålet baserat på ditt handicap. Får du ett slag bättre än 6, alltså 5 slag, får du ett poäng bättre än 2 poäng, det blir 3 poäng. Får du två slag bättre än 6, alltså 4 slag, får du två poäng bättre än 2 poäng, det blir 4 poäng.

Hur man räknar ut poäng i golf?

Alla hål får först ett varsitt extraslag och kvar är 12 slag att fördela på de enligt indexeringen svåraste 12 hålen. Låt säga att du spelar ett korthål med index 16. Där har du alltså bara ett extraslag mot banans par. Fyra slag ger två poäng, fem slag ger en poäng och sex slag ger noll poäng.

Share this post