Ny

Var sitter sexualforbrytare?

Var sitter sexualförbrytare?

Skogome är landets största fängelse för sexualbrottslingar och har en verksamhet anpassad för brottslingar med den typen av vårdbehov. Flera av Sveriges mest ökända sexualförbrytare sitter eller har suttit innanför fängelsets murar.

Vilka sitter på Skogome?

Anstalten är landets största anstalt för sexualbrottslingar, med 169 platser i säkerhetsklass 2 och 20 platser i säkerhetsklass 3. Anstalten öppnades 1957 som ett häkte men ändrades samma år till anstalt. På Skogome arbetar man med den så kallade ROS-metoden, ett program utvecklat för sexualbrottsdömda män.

Vad är sexualförbrytare?

Inom gruppen sexualförbrytare förekommer också en stor versatilitet vad beträffar modus operandi. Det finns dock olika bedömningar hur vanligt det är att serieförövare väljer offer med olika kön eller att brotten begås i olikartade relationer, vilket torde bero på att studier inte skilt olika slags sexualbrott.

Hur lever Jean-Claude Arnault idag?

Vad gör Jean-Claude Arnault idag? Efter att ha avtjänat två tredjedelar av sitt straff blev Jean-Claude Arnault villkorligt frigiven i maj 2020. Efter frigivningen har han övervakats med fotboja och tvingats genomgå ett sexualbrottsprogram.

Vem var kulturprofilen?

Jean-Claude Arnault, 73, medialt känd som ”Kulturprofilen”, är en fransk-svensk kulturpersonlighet som var verksam som konstnärlig ledare för kulturscenen Forum i Stockholm.

Vilka anstalter finns i Göteborg?

anstalter göteborg

  • Frivården Göteborg. www.kriminalvarden.se.
  • Kriminalvården Region Väst. www.kriminalvarden.se.
  • Kriminalvården anstalten Sagsjön. www.kriminalvarden.se.
  • Kriminalvården anstalten Skogome. www.kriminalvarden.se.
  • Halvvägshuset Göteborg. www.kriminalvarden.se.
  • Häktet Göteborg.
  • Kriminalvården anstalten Högsbo.

Var är Jean-Claude Arnault idag?

Share this post