Populära

Vem ager Beijer?

Vem äger Beijer?

Beijer Byggmaterial ingår i STARK GROUP som är Nordeuropas ledande distributör av byggmaterial med verksamhet i Danmark, Grönland, Norge, Sverige, Finland och Tyskland. STARK GROUP erbjuder ett brett utbud av tjänster till både entreprenörer och professionella hantverkare.

Hur många byggvaruhus finns det i Sverige?

Nu finns det 1 700 butiker och anläggningar runt om i landet. Bara i Strängnäs finns, förutom Byggmax, även Karl Hedin Bygghandel och Bejier Byggmaterial.

Vad hette Byggmax innan?

Vid starten hette företaget Gunnars ByggNetto. Det blev namnkonflikt med företaget Byggnetto och därför byttes namnet till Netto Netto. Det var för neutralt och ändrades därför igen, till dagens Byggmax.

Vilka byggvaruhus finns i Sverige?

Alla Sveriges byggvaruhus – en översikt

  • Bauhaus. Info: www.bauhaus.se.
  • Beijer. Info: www.beijerbygg.se.
  • Bolist. Info: www.bolist.se.
  • Bygglagret (i Mockfjärd AB) Info: www.bygglagret.se.
  • Byggmax. Info: www.byggmax.se.
  • Bygma. Info: www.bygma.se.
  • Cheapy. Varumärket finns inte längre, uppköpt av Beijer Bygg.
  • Coop Bygg.

Vilken Bygghandel är störst i Sverige?

Totalt omsätter byggmaterialhandeln 90 miljarder. Byggmaterialhandeln omsätter omkring 90 miljarder kronor och sysselsätter cirka 21 000 personer, visar färsk branschstatistik.

Vem äger Byggmax?

Grundartrion Stig Notlöv, Göran Pettersson och Lars Lindberg ägde före noteringen ca 22 procent i Byggmax, som grundades 1993. I samband med börsintroduktionen halverar de tre sina innehav. Störste ägaren av de tre är Stig Notlöv, som var vd för Byggmax under många år.

Hur många Byggmax finns det?

Byggmax startades 1993 och finns för närvarande med 100 butiker i Sverige, 40 butiker i Norge och 11 i Finland.

Vilket byggvaruhus är bäst?

Bäst sortiment ansåg deltagarna att Bauhaus har (40,8%) och bäst öppettider Coop bygg (49,1%). Lägst pris har Byggmax (80,4%). Beijer Byggmaterial fick högst betyg när det gäller kvalitet på produkter (43,9%) och är de som anses ha den mest kunniga personalen (43,7%) av fjorton jämförda byggvaruhus.

Vem äger Skånska Byggvaror?

ByggmaxSkånska Byggvaror / Överordnad organisation

Share this post