Rekommendationer

Far man hamta ut recept under 18?

Får man hämta ut recept under 18?

Än så länge kan inte personer under 18 år hämta ut läkemedel med ett elektroniskt recept på apotek i andra europeiska länder, eftersom minderåriga inte har möjlighet att ge sitt samtycke till detta på Mina Kanta-sidor. ge samtycken på apotek gällande recept. Samtycken för yngre patienter ges alltid av vårdnadshavaren.

Hur returnera Apotea?

Tänk på miljön och låt inte ditt paket gå i retur till oss i onödan. Apotea.se skall bekräfta att returen är tillåten och att ångerfristen inte har passerats innan varorna skickas tillbaka. Vi rekommenderar att returen sker med Posten varubrev eller Posten Företagspaket.

Kan jag hämta ut någon annans recept?

Om du vill hämta ut läkemedel åt någon annan, eller att någon annan ska hämta ut läkemedel åt dig behöver du registrera en fullmakt för apoteksärenden. På den här sidan kan du registrera fullmakten digitalt via Läkemedelskollen eller via blankett, och hitta information om fullmakter på olika språk.

Kan barn hämta ut recept?

Hämta åt någon annan Du kan också hämta ut läkemedel åt en annan person genom att ta med ditt och den personens legitimation till apoteket. Du som är vårdnadshavare behöver ingen skriftlig fullmakt för att hämta ut läkemedel till dina minderåriga barn. Däremot måste du visa legitimation.

Hur får man kontakt med Apotea?

Hur kommer jag i kontakt med er för rådgivning?

  1. Telefon: 08 – 750 92 20.
  2. Chatta med oss: Chatten hittar du, om den är öppen, nere i högra hörnet på hemsidan.

Kan någon annan hämta ut mina p piller?

Ja, det går att ordna. I digitala tjänsten ”Läkemedelskollen” kan du fylla i en fullmakt som ger en person rätt att hämta ut dina läkemedel. Då kan en förälder, eller en annan vuxen du litar på, hämta ut dina läkemedel. Du måste vara minst 18 år och ha en godkänd e-legitimation för att kunna använda Läkemedelskollen.

Share this post