Rekommendationer

Far man resa till New Zealand?

Får man resa till New Zealand?

Svenska medborgare som ska resa till Nya Zeeland måste från och med 1 oktober 2019 ansöka om ett NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority). Ett NZeTA är giltigt i 2 år för flera inresor. Det rekommenderas att ansöka om ett NZeTA i god tid före avresa, det kan ta upp till 72 timmar att få det godkänt.

Hur mycket kostar visum till Nya Zeeland?

För vistelser under 3 månader i Nya Zeeland behöver svenska medborgare behöver inte visum men inresetillstånd krävs. Det kostar ett mindre belopp – ca 12 NZD (New Zeeland Dollar) – som betalas med kreditkort. Godkännandet är giltligt i 2 år eller tills ditt ditt pass går ut om det sker innan de 2 åren.

När öppnar Nya Zeeland för turister?

Nya Zeeland öppnar sina gränser efter att ha varit isolerat i över två år på grund av coronapandemin, meddelar premiärminister Jacinda Ardern. Från den 13 april kommer vaccinerade turister från Australien att få komma in i landet utan att sitta i isolering.

Vilket språk talar man i Nya Zeeland?

Maori
EngelskNyzeeländskt teckenspråk
Nya Zeeland/Officiella språk

När kan man åka till Nya Zeeland?

Vädret i nya Zeeland liknar det svenska vädret. Men årstiderna har bytt plats, så när vi har vinter här hemma är det sommar i Nya Zeeland. Du kan resa i Nya Zeeland året runt, men den bästa tiden är från december till mars månad (högsäsong).

Vilken tid på året ska man resa till Nya Zeeland?

Den bästa tiden att besöka Nya Zeeland på är under den varma tiden på året, dvs. från november till april. Men vädret på Nya Zeeland är aldrig så dåligt att du inte kan besöka öriket. Det bästa är informera sig om de lokala väderförhållandena, när du har bestämt dig för vilka delar av landet du vill besöka.

När är det bäst att åka till Nya Zeeland?

Kan höras på Nya Zeeland?

Bellbird/Korimako Korimakon har naturligt nog fått sitt engelska namn (Bellbird) tack vare sin vackra, klockliknande sång. Den har samma storlek som en stare men är mer grön, med gula vingband och lila markeringar runt ögonen. Den finns i hela Nya Zeeland och kan höras i både skogar och trädgårdar.

Vad utgörs Nya Zeeland av?

Nya Zeeland är en östat i sydvästra Stilla havet som består av två landmassor (Nordön och Sydön) och ett flertal mindre öar. På grund av sin avlägsenhet var det en av de sista länderna som beboddes av människor.

Från och med den 12 april tillåts fullt vaccinerade australier inresa i Nya Zeeland utan att tillbringa tid i karantän och den första maj är det sedan fritt fram för inresa för vaccinerade personer från ett sextiotal länder, däribland Sverige.

Hur flyger man bäst till Nya Zeeland?

Du kan inte flyga direkt till Nya Zeeland utan måste mellanlanda under vägen. Mellanlandningar sker vanligtvis i Helsingfors, Hong Kong, Los Angeles eller Singapore. Populära bolag som har flygbiljetter till Nya Zeeland är bland annat Qatar Airways, Singapore Airlines och Finnair.

Hur lång tid tar det att flyga till Nya Zeeland?

Hela resan tar minimum 22 timmar, oftast upp mot 24 timmar eller mer. Ett stopp på vägen i en eller fler dagar gör er resa bekvämare då du har lättare att slippa sömnbrist och jetlag.

https://www.youtube.com/watch?v=4xcUdtgSg2g

Nu meddelar Nya Zeelands myndigheter att landet sakta kommer att öppnas igen för egna medborgare och internationella resenärer. Via en femstegsplan hoppas man att åter kunna välkomna besökare senast oktober 2022.

Share this post