Rekommendationer

Kan man flytta aktier mellan Avanza konton?

Kan man flytta aktier mellan Avanza konton?

Det gör du genom att skicka oss ett meddelande när du är inloggad på det samägda kontot. Ange då vilka värdepapper du önskar flytta samt från och till vilket konto. När värdepapperna befinner sig på ditt privata aktie- och fondkonto kan du begära flytten till ditt ISK på överföringssidan till ISK.

Kan man flytta aktier mellan ISK konton?

Det är vanligt att det är gratis att flytta hela ditt ISK konto medan du måste betala en avgift om du vill flytta en enskilld tillgång från ett ISK Konto till ett annat. Du måste ofta betala en administrationsavgift för varje enskild typ av tillgång du vill flytta (Såsom aktier i ett visst bolag).

Hur flyttar man aktier mellan konton?

Flytta aktier från depå till investeringssparkonto (ISK)

  1. Logga in eller skapa ett konto på Avanza.se.
  2. Klicka på ”Min ekonomi”
  3. Se till så du är inne på ”Översikt”
  4. Klicka på ”Alla alternativ” och välj ”Flytta värdepapper mellan konton”
  5. Följ anvisningarna.

Kan man flytta aktier mellan banker?

Om du ska flytta fonder från ditt Aktie- och fondkonto behöver du beställa flytten av värdepapper via din andra bank. De skickar sedan ett flyttuppdrag till oss.

Hur flyttar man aktier till Avanza?

Du kan enkelt beställa en flytt av ditt ISK direkt på vår sajt. Vi tar inte ut några avgifter för flytten men det kan hända att din andra bank gör det. Om du är osäker på vad flytten kan kosta dig så kolla gärna med dem innan du begär din flytt.

Vad kostar det att flytta aktier?

Ja, aktier och fonder kostar 49 kronor att flytta per värdepappersslag, men maximalt 490 kronor.

Kan man flytta aktier från ISK till depå?

Kan vi flytta aktier från ISK? Nej, det går inte att flytta aktier från ISK till en annan typ av depå/konto. Vi får i så fall sälja och föra ut likviderna för att sedan köpa tillbaka aktien i den andra sortens depån.

Hur lång tid tar flytt av ISK?

Normalt sett så tar det runt 10 bankdagar att flytta värdepapper från en annan bank till ett Aktie- & fondkonto hos oss. Hur lång tid det tar beror på den andra bankens rutiner. Om du i samband med överföringen upptäcker att värdepappren varken finns hos din gamla bank eller hos Avanza så behöver du inte oroa dig.

Hur lång tid tar det att flytta aktier mellan banker?

Hur lång tid tar det att flytta aktier till Avanza?

Generellt tar en flytt av värdepapper ca 3-5 veckor. Om du har beställt en flytt via vår app/hemsida hittar du det genom att gå in på fliken Min Ekonomi och sedan Flytta hit värdepapper.

Hur flyttar man aktier från Swedbank till Avanza?

Om du vill flytta din ISK från Swedbank till Avanza så kan du göra det. Det kostar inget att flytta ditt ISK till Avanza. Att flytta svenska värdepapper från din ISK i Swedbank är gratis. Om din ISK innehåller utländska värdepapper så måste du dock betala en avgift om 500kr för att flytta dessa.

Vad kostar det att flytta aktier från Nordnet?

Ja, aktier och fonder kostar 49 kronor att flytta per värdepappersslag, men maximalt 490 kronor. För övriga priser, se vår prislista här.

Share this post